حرکت در سطح

  • این برنامه شعر خوانی هوشنگ چالنگی POEM

    و گزارش این علف بی رنگ به همراه تو این گونه ست اگر این شب ست اگر این نسیم به همراه تو نواده ی خوابالود هم سیاهی ی تنها خود تویی بهین شب تنها که خود می سازی و آبها که در پای تو می خسبند رنگ می گیرد. .

  • گفتگوی رادیویی با رضا قاسمی

    رضا قاسمی، نویسنده‌ی شناخته شده و خالق آثاری چون "همنوایی شبانه ارکستر چوب‌ها"، این روزها دارد آخرین قصه خود را در فیس‌بوک منتشر می‌کند. او با ما از دغدغه‌های نویسنده‌ای می‌گوید که در زمانه فیس‌بوک می‌زید و می‌نویسد.

  • عدوی تو نیستم من، انکار توام

    ناما جعفری، شاعر بیست و هفت سالۀ ایرانی، در مجموعه‌ای با عنوان «تجمع در سلول انفرادی» کوشیده است تجربۀ پرورده و بالیده شدن اندیشه و عاطفۀ شاعران ایرانی را در برخورد به فرایافت پیکار مدنی نمایش دهد.

  • من یک ادوارد دست قیچی هستم ای تیم برتون لعنتی

    آدم به دوستی این موجودات عجیب، اما معصوم و صادق بیشتر می‌تواند اعتماد کند تا کسانی که پشت علاقه‌شان یک دنیا خودخواهی، منفعت‌طلبی و ریاکاری نهفته است. من ترجیح می‌دهم در آن قلعه گوتیک با ادوارد دست قیچی زندگی کنم، از رولت‌های گوشت سویینی تاد بخورم

  • چشمان کاملاً باز استنلی کوبریک

    هفت سال بعد، «کوبریک» فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» را درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشید. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

  • شعر خوانی رادیویی لیلی گله داران

    ناقوس تند می زند در کلیسا حتمن مردی دست زنی را گرفته است من با همین بطری شین شیرین شیراز از شیب تند امشب سرد روم می روم به سقف چکه چراغ ها خاموش شوفاژ سرد

۱۳۹۰ مرداد ۳۰, یکشنبه

چپ مارکسیستی ایران چه کارنامه یی دارد؟

 http://aghaejaze.files.wordpress.com/2010/03/f2.jpg

چپ مارکسیستی ایران چه کارنامه یی دارد؟ اخلال در پیشرفت ایران یا کمک به اعتلای آن؟ ایران امروزی مرهون مبارزان چپ است یا آنچه که از تلاش چپ مارکسیستی بجا مانده ایران را مغبون کرده؟
صد و اندی سال است که چپ مارکسیستی به شکل احزاب و گروه ها و شخصیت های متفاوت در ایران حضور دارد. بعضی از مورخان این سابقه را تا شکل گیری حزب اجتماعیون عامیون، پیش از انقلاب مشروطیت، عقب می برند و می گویند این حزب شاخه یی از سوسیال دمکرات های قفقاز بود که با تاثیر از افکار مارکسیستی و لنینیستی تشکیل شد. آنچه که محل تردید نیست این است که چپ مارکسیستی از مشروطه به بعد در فضای سیاسی ایران حضور بارز داشته، یا به شکل سازمان ها و احزاب متشکل و موثر سیاسی، یا به صورت مجموعه یی از افکار و آرمان های سیاسی و عقیدتی که در شرایط اختناق و سرکوب الهام دهنده بخش قابل توجهی از فعالین سیاسی بوده است. این نقش آفرینی مداوم، نقیصه سیاست مدرن در ایران بوده یا نقطه قوت آن؟ حضور بارز چپ مارکسیستی در سده اخیر، به ایران سود رسانده یا ضرر؟
در یک کلام، از مهمانان پرگار می پرسیم کارنامه جنبش چپ مارکسیستی در ایران چیست؟
در پنل اول تورج اتابکی استاد دانشگاه و عضو پژوهشکده بین المللی تاریخ اجتماعی در آمستردام و منوچهر صالحی نویسنده و پژوهشگر مارکسیست، به سوالات مخاطبان خود در پنل دوم، آرش نصوری و فریبا شیرازی پاسخ می دهند.





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر